Tuloslaari » Tuloslaari » Käyttöohjeet

Palvelun käyttöohjeet

Järjestelmään kirjautuminen

Tuloslaariin voit kirjautua kahdella eri tavalla. Asiakas- ja tutkimusnumerolla saa esille kyseistä tutkimusnumeroa vastaavan tilauksen. Toinen vaihtoehto kirjautumiseen on käyttää tunnistautumiseen asiakasnumeroa ja tilatunnusta. Tällöin pääset selaamaan kaikkia kyseisen tilatunnuksen analyysitilauksia alkaen vuodesta 1999.

Asiakasnumeron voit selvittää viimeisimmästä Viljavuuspalvelulta saamastasi paperimuotoisesta pöytäkirjatulosteesta. Tarvittaessa voit kysyä asiakasnumeron Viljavuuspalvelusta, yhteystiedot löytyvät kotisivuiltamme.

Tulosten tarkastelu

Kirjautumisen jälkeen ruudulle avautuu tutkimuksen perustiedot ja reitti yksittäisten tutkimustulosten tarkasteluun. Tilatunnuksella kirjauduttaessa näytölle avataan uusiin Viljavuuspalvelusta tilattu tutkimus. Vanhempia tutkimuksia pääset selaamaan sivun vasemmasta reunasta löytyvän Selaa tutkimuksia linkkin kautta. Asiakasnumerolla ja tutkimusnumerolla kirjauduttaessa Tuloslaarissa näytetään ainoastaan tutkimusnumeroa vastaavan tilauksen tiedot, vanhoja tutkimuksia ei tällöin pääse katsomaan.

Tutkimukseen kuuluvien näytteiden määritystulokset saa avattua sivun keskiosasta löytyvillä Näytä -painikkeilla. Näytteesta valmistuneet analyysitulokset listataan helppolukuiseen taulukkoon. Sivun yläreunasta löytyy painikkeet joilla voi siirtyä seuraavaan tai edelliseen näytteeseen

Tulosteet

Tulostamista varten tilauksen tiedot saa avattua myös PDF-muodossa. Linkkiä Avaa pöytäkirjatulosteena napsauttamalla saat tilauksen tiedot avattua Acrobat Reader -ohjelmaan.

Mikäli tietokoneeseesi ei ole asennettu ilmaista Acrobat Reader -ohjelmistoa niin voit ladata ohjelman Adoben verkkosivuilta.

Tulokset saa avattua myös Excel-ohjelmaan. Kun klikkaat Avaa Excel-tulosteena -linkkiä niin pääset käsittelemään tutkimustuloksia Excel-ohjelmassa haluamallasi tavalla.

Tulostietojen vieminen suunnitteluohjelmiin

Peltomaanäytteiden analyysitulokset voidaan tulostaa siirtotiedostoon suunnitteluohjelmiin viemistä varten. Siirtotiedoston pääsee hakemaan Siirrä ohjelmaan - linkkiä napsauttamalla. Näytölle avautuu sivu, josta valitaan ohjelma johon tiedot viedään (Agrineuvos, Wisu tai Peltotuki Pro). Suunnitteluohjelman nimeä klikkaamalla esiin avautuu Tiedostojen lataaminen – ikkuna. Valitse latausikkunasta vaihtoehto Tallenna ja määrittele tiedoston tallennushakemisto. Tallennushakemisto voi olla mikä tahansa, tärkeää on että muistat mihin hakemistoon tiedoston tallennat. Tiedoston sijainti täytyy olla tiedossa siinä vaiheessa kun tietoja viedään suunnitteluohjelmaan.

Tuloslaarista ladattavan tiedoston nimi on joko tulokset.txt tai analtul.dat (riippuen siitä mihin ohjelmaan tietoja ollaan viemässä), älä muuta järjestelmän ehdottamaa oletusnimeä.

Siirtotiedoston tallentamisen jälkeen voidaan käynnistää ohjelma johon tiedot halutaan siirtää. Suunnitteluohjelmassa analyysitulokset poimitaan käyttöön samaa reittiä kuin siirtokorpultakin. Ainoa ero on siinä, että nyt siirtotiedosto haetaan levykeaseman sijasta kiintolevyltä kansiosta johon se Tuloslaarista tallennettiin. Lisätietoja löydät oman suunnitteluohjelmasi käyttöohjeista.